12 Haziran 2012 Salı

KÖPEK DÖVÜŞTÜRÜN EFENDİLER


                                   

    “Nazilli 1. Sanat Etkinlikleri ve Boğa güreşi Festivali” Başlıklı bir afiş resmi paylaşmış, face arkadaşımın birisi. Görünce şaşkına döndüm.
  Sanat Etkinliğine bakınız! Sizin Sanat ve Kültür anlayışınız bumu Efendiler. Hangi hayvan dövüşerek sanat icra edebilir ki?
  İnsanların konuşacakları bir şeyleri kalmazsa dağarcıklarında, küfrederler. Küfürde tatmin etmezse bazıları, şiddete başvururlar.
    Şiddetin adı ne zamandan beri sanat olmuş ki efendiler.
    Diyeceksiniz ki “İspanya’da Boğa güreşleri oluyor bir şey demiyorsunuz da, biz yapınca mı kötü oluyor.” Evet biz yapınca kötü oluyor. O Avrupa ülkeleri ki, İnsanları, gladyatörleri ölümüne dövüştürüp seyrinden zevk almışlardır. Onlar sadisttirler acımasızdırlar.
    Türk insanı güreşirken bile kurallarını, insanı ezmemesi, üzmemesi için koymuştur. Güreşini yaparken, vücudunu yağlayarak yapmıştır.
    Neden yağlandıklarını zannediyorsunuz ki? Rakibini tutmaya çalışsa, parmakları kaysın, ezmeye çalışsa, vücudu kaysın ve ona, vereceği zarar en aza insin, diye yağlanmıştır, benim atam.
    Senelerdir bir deve güreşidir çıkardınız, efendim turist geliyormuş ta gelir sağlanıyormuş ta, vs,vs, Adamlar bizim ilkelliğimizle alay ediyor haberiniz yok.
    Allah aşkınıza, Ağzı olup ta konuşmaya, dili olmayan, hayvanı herkesin önüne çıkarıyorsunuz, birde dişi genç deveyi ortada gezdiriyorsunuz, birbirlerini kıskansın, sataşsınlar diye. Sataşmadıklarında, hayvanı dövüyorsunuz, rencide ediyorsunuz zorla güreştiriyorsunuz. Bu mu ata yadigarı dediğiniz kültür etkinliği yaaaaa?

   Şimdilerde birde “Birinci sanat etkinliği diye boğa güreşini çıkaran”, ekip var karşımızda, 17 Haziran Pazar günü Sümer sahasında yapılacakmış birincisi.
     Afişin en altına da   
      “KÜLTÜR SANAT VE 100 DEN FAZLA PEHLİVAN BOĞA, KIZ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM BURSU İÇİN SÜMER ARENADA “ yazmışlar.
      Yazık ki ne yazık, Kültür bunun neresinde? Sanat bunun neresinde?
    Masum bir amacın altına sığınmışlar. Kız öğrencilere eğitim bursu vereceklermiş!
Pehlivanlık kursunu bitirmiş, sertifikalarını almış ve “ben pehlivan olacağım demiş” boğalar güreşeceklermiş. Öylemi?
       Sizden sonraki çocuklarımız köpek dövüştürürlerse hiç şaşmayın. Horoz dövüşünü yasaklayan yetkililer neredeler acaba? Bu hayvanların cüsseleri büyük olduğu için mi engel olmazlar bunları dövüştürenlere?
  
    Etinden, sütünden, hizmetlerinden yararlanmamız için emrimize verilen bu hayvanlar yarın öbür dünyada sizlerden hesap soracaklar. Biliyormusunuz?
     “Allah , bir kısmına binesiniz, bir kısmını  da yiyesiniz diye sizin için hayvanları yaratandır.” Mü’min suresi 79. Ayeti.  Kurandaki hayvanlarla ilgili ayetler içinde en ağırı bu ayettir. Allah hiçbir ayetinde hayvanlara acımasızca davranılmasına müsaade etmemektedir.

  Karar sizin, “kültür ve sanat etkinliği” diye hayvanları güreştirenler, dövüştürenler.
Biliniz ki sizin çocuklarınız daha kötülerini yapacaklar. Hem de “ Biz atalarımızdan böyle gördük” diyecekler. Suçlarının günahlarının sebebi de sizler olacaksınız. Defterleriniz kapanmayacak. Devamlı onların dövüştürdüğü hayvanlardan dolayı, günahlarının aynısı size de yazılacak.
     Haydi isterseniz birde köpek dövüştürün efendiler. Kültürünüz artsın.
                                                                      Mehmet KIZILASLAN2012-06-12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder