19 Mayıs 2012 Cumartesi

19 MAYISLAR KALDIRILSIN

                  BÜTÜN MİLLİ BAYRAMLAR KALDIRILSIN

    Desem size “Bütün Milli bayramlar kaldırılsın” birçoğunuz hemen, küfretmeye başlarsınız.
Bugün 19 Mayıs Mustafa Kemal in Samsuna çıktığı gündür.
    19 Mayıs ta Samsuna çıkma gereği neden duyulmuştur?

     Mondros ateşkesi imzalanınca İtilaf Devletleri daha önce yaptıkları anlaşmalara göre Anadolu'yu işgale başladılar. Adana ve dolayları Fransızlar; İzmir Eskişehir Samsun Merzifon ve Bartın ile güneyde Musul Urfa Maraş Gaziantep İngilizler tarafından işgal edildi. İtalyanlarda Antalya Konya ve Söke çevresine yerleştiler.
    Birinci Dünya Savaşının sonlarına doğru (1917) ve Yunanlılar da İtilaf Devletlerinin tarafına geçmişler ve onlarla birlikte savaşmışlardı.
     Türkler yenilmiş duruma düşüp de toprakları pay edilmeğe başlanınca, Yunanlılar savaştaki hizmetlerine mukabil İzmir ve civarını istediler. Yunanlıların ve İtilaf Devletlerinin Türk topraklarını işgali  (Wilson)un: "Bir Toprak üzerinde yaşayan insanlar kendi düşünce ve isteğine göre bir idare şekli kabul edecektir" prensibine uymuyordu. İtilaf Devletleri Yunan Başbakanı Venizelos'a verdikleri sözü yerine getirmek için İzmir'in işgalini haklı gösterecek sebepler aramağa çalıştılar.
     Venizelos Aydın Hıristiyanlarının tehlikede olduklarını Türkler tarafından yok edileceklerini ileri sürerek yardım istedi. O sırada diğer devletler ordularını terhis etmişlerdi. Paris'te kurulan "Meclisi Ali" kendileri adına Yunan ordusunun bu işi çözmesini düşündü ve İzmir'in işgaline karar verdi.
  
14 Mayıs 1919'da, İngiliz, Fransız, Şimdiki stratejik ortağımız Amerikan ve Yunan donanmaları İzmir limanına girdiler.
     Egemenlik kaybedilmiştir.
     Egemenlik nedir?
     Egemenlik egemen olma, hakimlik olma demektir. Egemenlik, devlet kudretinin bir vasfıdır
Osmanlı Devleti ise  kudretini kaybetmiştir. İşgal altındadır.
     

      Millî Egemenlik nedir?
      Bir kişi veya sınıfın egemenliğinden uzak olarak, milletin kendi yönetiminde söz sahibi olması anlamına geldiğinden, milletin genel iradesinin ortaya konulmasını sağlar ve iktidarın, kayıtsız şartsız millete ait olmasını ifade eder.
      Türkiye’de Millî Egemenlik ilkesi, Mustafa Kemali in, 19 Mayıs 1919′da Samsun’a ayak basmasıyla birlikte, Türk tarihinde ilk defa kişisel egemenlikten, Millî Egemenliğe geçiş süreci başlamıştır.
      19 Mayıs Milli Mücadelenin Fiilen başladığı gündür. O günkü Türk Milleti Bu mücadeleyi topraklarının 27 de birini, canlarıyla, kanlarıyla, silahlı mücadele vererek, savaşarak, kazanmışlardır. Bugün bu bayramı onun için kutlarız. 

 Gelelim şimdi egemenliğin, kayıtsız şartsız Millete ait olup olmadığına, Yada Devlet kudreti olup olmadığına
     Tersaneleri Fabrikaları, Postaneleri ve iletişimi, Bankaları, aklınıza gelen her şeyin üretiminin yabancıların eline geçtiği, parayı basanın, topraklarımız dahil herşeyi, satın aldığı,
 İşgalin silah ve Çizmeyle değil de Yabancı sermayelerle yapıldığı ülkem işgal altındayken Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu söylemek ve onun bayramının kutlanması doğrumu sizce?

     Kaldırılsın Tüm Milli bayramlar Efendiler.
     Biz bu bayramları kutlamayı hiç hak etmiyoruz.
    İşgal altındaki bir ülkede, değil bayram İbadet bile yapılamaz.

                                                                            Mehmet KIZILASLAN 2012-05-19


  

 
   
    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder