22 Haziran 2016 Çarşamba

MİLLET CİNNET GEÇİRİYOR

          
Abarttığımı zannedenler, hiç yorum katmadan aktardığım aşağıdaki başlıklara bir bakınız isterseniz. Ne hale geldiğimizi ve nasıl bu cinnet ortamından çıkabileceğimizi düşünelim isterseniz.
 Kayseri'de bir öğretmenin, babasını balyozla vurarak  öldürdüğü öne sürüldü.  İddiaya göre, Yunus Emre Mahallesi'nde psikolojik sorunları olduğu ve  cinnet getirdiği ileri sürülen öğretmen Yılmaz G. (43), evlerinde bulunan  balyozla babası Mükremin G'ye (77) vurmaya başladı. Mükremin G, aldığı balyoz  darbeleriyle ağır yaralandı.

           Daha önceki ifadelerinde kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ ile aralarında ilişki olduğunu, evinde buluştuğu Hacer Çetindağ ile tartışınca bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü tercüman aracılığıyla anlatan Erdal Kaya, bugün duruşmada da işaret dilini kullanarak tercüman aracılığıyla ifade verdi.
            Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne çıkan bir kişinin intihar girişiminde bulunmasıyla İstanbul trafiği durma noktasına geldi. Köprüde yoğun bir trafik yaşanmasına neden olan kişi ikna edilmeye çalışılıyor. Polisin intihar girişiminde bulunan kişiyi ikna çalışmaları devam ederken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa’dan Anadolu Yakası’na geçişte trafik durma noktasına geldi.

           Şanlıurfa’da iki komşu esnaf arasında çay bardağı yüzünden çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

        Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde, evinin banyosunda ölü bulunan emekli 63 yaşındaki Muhammet Kısa’nın başına odunla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Muhammet Kısa’nın eşi 57 yaşındaki H.K.’nın ifadesinde eşini kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylediği belirtildi.

                Başakşehir'de yol verme cinayeti kamerada
               Ümraniye'de kadın cinayeti
               Kocasını öldürüp, 'intihar' dedi
                 Terörden kaçan eniştesini öldürdü
                Yaşlı kadına tecavüze kalkışıp öldürdü

Bu haberlerin noktasına virgülüne dokunmadım. Bu ülkede Yüzde doksan dokuz Müslümanlar mı yaşıyor? Bu cinayetleri ve suçları işleyenler gerçekten dinlerini biliyorlar mı?
Ülkemde yanlış giden bir şeyler var.
Bu suçların işlenmesine sebep sadece kin ve nefret olamaz. Bu olayların önlenebilmesi için eğitim sistemimizin gözden geçirilmesi gerekmez mi?
Ya da baştan sona yaşantımızı, ülkenin her yapısını yeniden gözden geçirmemiz ve yanlışların düzeltilmesi gerekmez mi?
Dikkat etti iseniz herkesin bahsettiği taciz ve cinsel suçlardan bahseden haberlere yer vermedim bu yazımda. Amacım birilerini suçlamak değil.
Tehlike çanları çoktan çalmaya başlamış. Cinnet geçiren bir topluma doğru gidiyoruz. Bu ülke bu tür kötü haberlerin yazılmasını, yaşanmasını hak etmiyor.
Ama bir şeyler yanlış gidiyor. Efendiler lütfen tedbirini alınız. Nereden başlayacağınızı biliyorsunuz. Başlangıç eğitim sisteminden olmalı. Diğer yandan acaba adalete intikal eden olaylar, ya adil sonuçlanmıyor, yada gecikiyor olduğundan, her fert kendi hakkını kendisi mi arıyor dersiniz?

                          Mehmet Kızılaslan 2016-06-22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder