26 Ekim 2016 Çarşamba

YAPMAYINIZ SAYIN BAŞKANIM YAPMAYINIZ


          
Nazilli hürriyet caddesi asfaltı kazılmaya başlandı. Hah, tamam alt yapısına girilecek herhalde diye sevinmiştim. Nazilli Belediyesinden belediye başkan yardımcısı bir dostumla görüştüm. Alt yapısı mı yenilenecek diye sordum.
-Nerde, keşke öyle bir şey olsa, dedi.
-“ Atatürk bulvarında yeni alt yapı çalışmalarını yaptınız. En bozuk asfaltı olan caddemiz, Atatürk bulvarımız dır. Asfaltlamaya oradan başlayın dedik. Kabul etmedi, Büyük Şehir belediyesi dedi.
Kazılmış iken, bir kanal içine alalım tüm yer altı hatlarını diye, yazışmalar yapmaya çalıştık. Telefon hatlarını, doğalgaz hattını, içme suyu hattını, pis su hattını, yağmur suyu hattını, fiber optik kabloları hatlarını ama yazışma ve sonuç alma zamanını bile tanımadıklarını öğrendim. Üzüldüm.
Yapmayınız, Büyük şehir belediye başkanım yapmayınız!
Önce alt yapısı tamamlanmış yolların asfaltlamasını yapınız ki, bütün kurum yetkilileri ile görüşmelerini ve bu kurumların hatlarını bir kanalın içine toplasınlar ondan sonra Hürriyet caddesini asfaltlayınız.
Hatta Hürriyet caddesinin kanalını, ortasından bulunan çiçekliklerin altından bir tünel içinden geçiriniz ki, iki yüz yıl sonrasına bile ihtiyaca cevap verebilsin.
Biliyoruz, Sayın Başkanım bizleri hiç dikkate almadınız. Sizlerin aklı ve beyni büyük danışmanlarınız var! Onları dinliyor ve sürekli yanlış yatırımlar yapıyorsunuz. (kasaplık, fırıncılık, çaycılık, tostçuluk gibi)
Ordu caddesine büyük reklamlarla “Nazillinin temiz su hattını yeniliyoruz diye kazdığınız” ve döşediğiniz 200 metre borunun ne ucu bir yere bağlı ne de kıçı.
Hangi akla hizmet ettiyseniz anlamakta zorlanıyoruz.

Bazı işlerde yok birbirinizden farkınız.
Kiminiz belediyenin karşısındaki parkı yeniden düzenlemek için kazıp kırıyorsunuz. Kiminiz en düzgün asfaltı olan, Hürriyet caddesinin asfaltını kırıp yenilemeye çalışıyorsunuz.
Allah aşkına tüm yer altı hatlarını bir kanalda ya da tünel içinde toplamayacaksanız neden bu masrafları yapıyorsunuz?
Sizin hiç işsizliği önlemekle, istihdamı artırmakla ilgili bir projeniz olmayacak mı?
Biliyorsunuz ki  en düzgün asfaltı olan hürriyet caddesidir. Neden boşu boşuna kazıp yeniden yapıyorsunuz?
Bizim paralarımızı neden hoyratça boşa harcıyorsunuz?

Durun size 17 yıl önce dillendirdiğim ve seçim toplantılarında anlattığım Hürriyet Caddesi ile ilgili projemi anlatayım.
Dinlemezsiniz biliyorum.
Değerlendirmezsiniz biliyorum, ama yine de anlatayım.
Hürriyet caddesinin ortasında bulunan çiçekliklerin altından, bir taşıt girecek şekilde bir tünel kazınız. İçine traktörden bozma, bir matkap yerleştiriniz. Bütün yer altı hatlarını oradan geçiriniz ve o matkapla her evin önüne çıkacak şekilde hatların geçeceği delikleri deliniz. Hiçbir şekilde asfalt bozulması, işlemine girmeyiniz. Bu tünel sizin yüzlerce yıl ihtiyacınızı karşılayacağı gibi. Tehlikeli zamanlarda sığınak olarak bile kullanıla bilir.
Ta, Yıldıztepe Mahallesinden, Çapahasan mahallesine kadar bu tünel yapılabilir.
Biliyor musunuz söylediğim büyüklükte bir tünel, üst yolu trafiğe kapatmadan ve bozmadan kazılabilir. Bunu yapacak araç ve gereçler çok da pahalı değiller.
Ama siz nedense boşa gidecek ve belki de altı ay sonra yeniden kazılıp bozulacak hizmetlerde bizim paralarımızı harcıyorsunuz.
Yapmayınız, Sayın Başkanım, yapmayınız Bizim paralarımızı boşa harcamayınız. Size hakkımızı helal etmeyebiliriz.
Öncelikli işiniz, işsizliğe çare olacak, emek yoğun üretimler yapacak, sanayicilerin şehrimize gelip yatırım yapmaları için, boş fabrika binaları yapıp, kiraya vermek olsun.
Bu şehir size duacı olsun.
İşimiz olursa, ayaklarımızda çizmeyle, işimize gidebiliriz ama işimiz olmaz ise, o asfaltları olduğu halde, asfaltlarını yenilediğiniz,  caddelerde, aylak, aylak bile dolaşamayız.
Bilesiniz istedim.

Tuzu kurular, bu yazdıklarımı anlamakta zorlanır, biliyorum. Sizlerin de tuzunuz kuru ama danışmanlarınızın yanlış yönlendirmelerinden kurtulabilirseniz, sizlerde anlarsınız. Saygılarımla.              Mehmet Kızılaslan 2016-10-26

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder