7 Temmuz 2011 Perşembe

TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR MI ?


                        

Bu söz iyi bir söz değil.
Söyleyende memnun değildir bu sözü söylediğinden ama, söylendi bir kere.
“Söyleyene değil söyletene bakınız” derler ya hani!.. 
Sizlere Millet oyunu neden verdi?
Benim Vekilim ol Meclise git, haklarımı hukukumu kanunlar çerçevesinde koru. Gücün yeterse kanunları da benim çıkarlarım doğrultusunda değiştir. Benim ve mazlumların korunması yolunda yeni yasalar yap. Diye  vermedi mi?
   Siz ne yaptınız? Siz yargılanması devam eden zatı muhteremleri Millet Vekilliği sıralamasında ön sıralara yerleştirdiniz ve seçilmelerini sağladınız.
Eğer ön seçim yaptığınız yerlerde bu yargılanması süren arkadaşları da üyelerinize sunup gerçekten sıralamaya ön seçimle girmiş olsalardı; savunmanız daha kolay olabilirdi.
    Bildiğim kadarıyla bu zatı muhteremler in tamamı sizlerin marifetinizle seçmen önüne konuldu. Öpe, öpe seçeceksiniz bunları dediniz. Ne yapsın bazı seçmenleriniz isteyerek bazıları takım tutar gibi sizlerden başkasına oy vermedikleri için, bazıları da istemeye, istemeye ve Ak parti kazanmasın diye size oy verdi. Bazıları da ben oyumu yargılanmakta olan lara vermeyeceğim dedi ve vermedi. 
   Bu bahsettiğim kısım bir hataydı ki beklediğiniz oy oranına ulaşamadınız. 
   Şimdi yaptığınıza ne demeli? Marjinal parti gibi BDP nin arkasına takıldınız, kime boykot ediyorsunuz ki? 
   Millete mi?
   Ak Partiye mi?
  Yüksek seçim kuruluna mı?
   Büyük Millet Meclisine mi?
   Yargıya mı?
   Kime Allah aşkına kime?
Efendiler yol yakınken dönünüz bu yanlış yoldan. Bu yanlış yol sizin bugünkü Millet Vekili sayınızı Tam % 25 lere  indirecek. Eğer Meclis iç tüzüğünün devamsızlıkla ilgili maddesi, işleme konulursa ki, Bir Ak partili vekil, 15 Temmuza kadar süre verdi.
     Hepinizin vekilliği düşecek.
    Ara seçime gidildiğinde, oy oranınız belli. Bu sefer sizlere kızanlarda oy vermeyecekler sizlere. Vekil sayınız 40 ı bulursa şaşarım. Onu da bulamayacaksınız. Daha sonraki seçimde barajı da aşmakta zorlanacak GÜDÜK bir parti haline getireceksiniz CHP yi.
    Mecliste olmanız lazım. Muhalefet yapmanız lazım. Bu Demokrasimiz için şart ama bu günkü yaptığınız gibi bir muhalefet değil.
    Yeni Anayasanın yapılması için, Darbe Anayasasının değiştirilmesi için, Daha özgür ve daha refah seviyesi yüksek bir ülke için, muhalefet yapmanız şart ama, kendisini budayan, hatta köküne yakın bir yerden kesen muhalefet değil.  Buna muhalefet denmez, kendisini bitiren bir aymazlıklar zincirlemesi denir.
    Düşününüz zaten önseçim yaptığınız Aydın da bile, Canını Dişine takarak koşturan çalışan bir Ferda Erkut Çağlar üçüncü sıradan vekil olabilecek iken, önüne getirdiniz bir başka vatandaşı. Bu bir saygısızlıktır. Ya ön seçim yapmayacaksınız ya da ön seçim yaptığınız yerde seçilenlerin önüne başka birini genel merkezden atamayacaksınız. Seçmeniniz bunu da yedi. Hata üstüne hata, yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ederken, birde şimdi yemin etmem de etmem diyorsunuz. 
   Etmediğiniz yeminin sonucunun ne olacağını yukarıda anlatmaya çalıştım.
    Benim sesimi duymak ya da, yazımı okumak gibi bir lüksünüzde olmaya bilir. Ancak bu Millet sizlere Meclis içerisinde, Kendi haklarını ve hukukunu korusun ve kendi yararına yasalar yapsın diye oy verdi. Vekili yaptı. Eğer ben bunu sokak ta yapacağım diyorsanız bunu ancak marjinal partiler yapar, sizler yapamazsınız. Sizin yeriniz en kalabalık şekilde mecliste olmak. Dörtte birine inmiş haliniz çok komik olur ve size oy verenler sizleri affetmezler.
   Hiç merak etmeyiniz halk sizi yadırgamayacaktır. Daha önceki söylemlerinizden de caydığınız gibi bundan da cayabilirsiniz. Halk nasıl olsa alıştı, rahat olunuz.
             Saygılarımla.                          Mehmet KIZILASLAN 2011-07-06

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder