24 Aralık 2011 Cumartesi

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN FRANSA

              

        Dedelerini, Hitlerin elinden kurtardığımız, Mösyö Sarkozy sendende Allah razı olsun.
Bizde bir söz vardır halk arasında konuşulan,“Filanca sana kötülük yapacakmış. Dediklerinde diğeri dermiş ki, Ben ona iyilik yapmadım ki” İlginçtir, gerçekliği de son Fransız olayından sonra daha da kanıtlanmıştır.
        Allah razı olsun sizden, Fransızlar. Bizler son zamanlar dostlarını düşmanlarını birbirine karıştırmış milletin mensupları olarak size teşekkür ediyoruz. Bize dostumuzu düşmanımızı hatırlattığınız için, kafamıza vura, vura öğrettiğiniz için, size sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.
       Senelerdir stratejik ortağımız olduğunu, dostumuz olduğunu söyledik durduk ABD nin. Onların PKK yı alenen yardım etmelerine rağmen, silah, mühimmat ve  haberleşme desteği vermelerine rağmen.
    Korktuk.
    Bilemedik dürüst davranmanın önemini. Bir serçenin cesaretine sahip olamadık.
 Ama siz Fransızlar olarak bize gerçekleri anlattınız.
    Biz dost değiliz size dediniz.
    Sizi Yetmiş milyon Türkü terazinin  bir tarafına  koyduk. Diğer tarafına da Fransa da ki ve dünyadaki Ermenileri koyduk. Onlar ne kadar az olurlarsa olsunlar, ne kadar haksız olurlarsa olsunlar ağır bastı dediniz.
      Her seferinde “iç politikada kullanacakları bir söylemdir bunlar” dedik. Her seferinde onlar bizim dostumuzdur dedik. Bir türlü sizin dostluğunuza toz konduramadık. Ama siz Hayır biz sizin dostunuz değiliz biz Ermenilerin dostuyuz dediniz.
     Hoş bizim içimizde de bazıları var sizler gibi düşünen ve Ermenileri katlettiğimizi söyleyen ve yazan ama, biz onlara da bir şey demiyoruz.
 Biz onlara Namussuzsunuz demiyoruz.
 Biz onlara Vatan hainisiniz demiyoruz.
 Biz onlara aşağılık hayvanlarsınız demiyoruz.
 Biz onlara ülkemizde yasa çıkarıp, bunu söyleyemezsiniz demiyoruz.
 Biz onlara çıkardığımız yasalarla hapishanelere atacağız da demiyoruz.
Biz onlara bu iş tarihçilerin işidir, tarihçilerimiz karar versin diyoruz.
Biz onlara belgeler sunuyoruz.
Biz onlara binlerce Müslüman ın toplu mezarlardan çıkan kemiklerini gösteriyoruz yanlarında çıkan Kuranıkerimleri gösteriyoruz.
Hasılı biz içimizdekilere bile hiçbir engel çıkarmadan istediklerini söylemelerini sağlıyoruz. Neden biliyor musunuz tarafları belli olsun diye.
 Siz Hazreti İbrahim in ateşine su taşıyan serçenin hikayesini bilir misiniz?
Hazreti İbrahim sormuş küçücük gagasıyla su taşıyan ve ateşini söndürmeye gelen serçeye;
 ---Serçe kardeş yanacaksın, hem o bir damla su, beni yakacak olan Nemrut un odunlarını nasıl söndürecek ki?
---Biliyorum o ateşi benim gagamdaki bir damla su söndürmez. Ama tarafım belli olsun benim sana dostluğumu bilesin istedim, Ya İbrahim.
   Hazreti İbrahim dostunu da düşmanını da bilirdi. O bir Peygamberdi çünkü.
Ne yazık ki biz bilemedik dostumuzu ya da düşmanlarımızı. “Onlar sizden razı olmazlar siz dininizi değiştirmedikçe  Onlardan dost edinenler onlar gibi değerlendirileceklerdir
Bu koyu yazdığım sözler benim sözlerim değil. Bu sözlerin sahibini, bizi yönetenler çok iyi bilirler. Buna rağmen öğrenemedik ya dostumuzu düşmanımızı ve nasıl davranacağımızı. Bize yazıklar olsun.
  Diğer yandan Tüm Müslüman komşularımızla aramıza düşmanlık pompalayanları, bize onların karşısında saf tutmaya mecbur edenleri, dost ve müttefik kabul ettik ya, yazıklar olsun bize.
   Allah senden razı olsun Fransa Hiç değilse sen kafamıza vura, vura dost olmadığını bize öğrettin. Belki bundan sonra kaybettiğimiz Müslüman komşularımızı kazanmaya çalışır, yalnızlaştırılan ülkenin biz olduğumuzu anlarız.
              Saygılarımla. Mehmet KIZILASLAN            2011-12-24  
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder