22 Şubat 2012 Çarşamba

TAŞIMALI EĞİTİM DENEN UCUBE

                           DSP, ANAP, MHP ortak iktidarının ülkemize ve kendilerine yaptıkları en büyük kötülüktür, TAŞIMALI EĞİTİM.
   Neden diyorsunuz değil mi?
Bir köy düşünün okulunda iki, bilemediniz üç öğretmeni var. Üç de kendileri gibi eğitimli eşleri var. Bir muhtar ve birde imamları var. Okulda öğrenciler eğitilirken, öğretmen eşleri de köylü kadınları hal ve hareketleriyle eğitiyor. Okul çıkışı köy de, öğretmenler, imam ve muhtar köylülerle haşır, neşir oluyorlar.
   Bilgiler paylaşılıyor, tartışılıyor, haberler yorumlanıyor. Ortak bir doğru bulamasalar bile tartışmaları ve konuştukları konular köylümüzün ufkunu açıyor.
  Ev gezmelerine gidiliyor, sohbetlerde bilgi alışverişleri oluyor, öğretmen ve eşlerinin köylerimize ışık saçmaları devam ediyor.
   İktidar ortakları, hangi akla uydularsa bir karar alıyorlar ve köy okullarının %80 i kapatılıyor ve taşımalı dediğimiz, UCUBE EĞİTİM  başlıyor.
  Okulları kapatılan köylerden öğretmenler çekiliyor.
Eşleri ve çocukları da köyde oturmadığı için, kadınların dolaylı eğitim rehberleri de, köyden alınmış oluyor. Çocuklarında örnek aldığı (rol modelleri ), öğretmenleri ve  çocukları da köyden çekilmiş oluyor.
  En kötüsü, köy kahvelerindeki, öğretmen, imam, muhtar sohbetleri ve fikir tartışmaları bitiyor. Köylümüzün değişik düşüncelere bakışı engelleniyor.
   Artık köyde dengeleri kuran, ya da değişik düşünceleri olan, fikir tartışmalarıyla, yaşam biçimleri ile örnek olan öğretmenlerimiz ve eşleri yoktur.
   Ne zararımı var?
   Artık köy kahvelerinde, İktidardan ödenek bekleyen, yardım bekleyen, bu nedenle, asla iktidarı ve uygulamalarını eleştiremeyen, bir muhtar, birde devlet den değil de, iktidardan maaşını aldığını zanneden, imamlarımız var. ( Sac ayağının biri kırılmıştır ve sac topaldır)
 Artık köylerimizde,  Sohbetler tek düze, fikirler iktidarı eleştirmeye cesaret edemeyecek kısırlıkta, Işık saçan cıvıl, cıvıl çocuk sesleriyle yaşanan birer ilim yuvası olan köy okullarımız, metruk birer ÇÖPLÜK olmuştur.

  Onları siz bu hale getirmediniz, Ak Parti İktidarı biliyoruz. Sizler, köyden kalkınma olmadan bu milletin ileri seviyelere ulaşamayacağını biliyorsunuz. Şimdi size büyük bir görev düşüyor, bu görevi yapmalısınız. Çünkü borcunuz var köylümüze!
  Lütfen, Metruk birer çöplük durumunda olan ve yıkılmaya yüz tutan, köy okullarımızı, KÖYDE BEŞİKTEN MEZARA EĞİTİM YUVASI haline getiriniz.
  Nasıl olacak bu?
Bu boşaltılan okullarımızı, Köy tüzel kişiliğine mi verirsiniz, İl Özel İdarelerine mi verirsiniz, yok sa, Milli Eğitim Bakanlığında mı kalır bilemem.
    Okullarımız onarılmalı ve bu okullarımızda,
     Hayvancılık, Ziraat, Fidancılık, Tohumculuk, Besicilik, Depremden korunma, Satranç, Tiyatro, Kuranı kerim okuma, Damlama sulama, İsrafı önleme, Toprak erozyonu nu önleme, Plastik boruyla sıhhi tesisat döşeme, Soğuk demir kaynakçılığı, Seracılık, Çocuk gelişimi, gibi yararlı olacağına karar verdiğiniz konularda ve  mesleki konularda kurslar veriniz.
     Bu kursla, yine bu bilgilere sahip, dalında uzman ama işsiz, iş bekleyen gençlerimizden oluşturulacak EĞİTİM EKİPLERİ tarafından verilirse, işsizliği önlemeye de katkı sağlanır.
    Eğitim ekipleri onarımı yapılmış okullarımızda, dönerli olarak yurdun her tarafında bu kursları vermeli ve köylerimizde BEŞİKTEN MEZARA EĞİTİM SEFERBERLİĞİ başlamalı, Siz köylülerimize borçlusunuz ve daha da borçlanacaksınız!
  Lütfen gereğini yapınız.   Saygılarımla…   Mehmet KIZILASLAN 2012-02-22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder