Et kesim
tahtaları kırmızı, Sütlü ürünlerin kesim tahtaları beyaz, sebze kesim tahtaları
yeşil plastik özel malzemeden olacak. Diye
bu işleri yapan esnafa, mecburiyet getiren, nizamnameyi kim ya da kimler hazırladı
ise kendileri büyük olasılıkla, Yahudi tohumu ya da satılmış Yahudi uşağıdırlar.
Dikkat ediniz
bu cümleme, Nizamnameyi hazırlayan, ya da
hazırlayanlar diyorum. Bu kararları uygulayan son memur ya da amirler
demiyorum. Hoş onlarında böylesi bir kararname önlerine geldiğinde inceleyip
araştırıp “yanlış yapıyoruz”
demeleri gerekirdi ama böylesi araştırma
ve yanlış uygulamalara itiraz etmek, demokratik ülkelerde olur.
Gelelim bu ağır
suçlamanın sebebine.
Geçenlerde, çeşitli
yerlerinden çukurlaşmış, sert plastikten yapılmış kırmızı renkli et kesim
tahtasının yüzeyinin düzeltilip, düzeltilemeyeceğini soran kasap bir kardeşimizle
söyleş yapıyoruz.
Kesim tahtası kırmızı, et kırmızı ve et kesim
tahtası yer yer 3 cm ye varan aşınmalara maruz kalmış satır ve bıçaklarla. “nereye
gitti bu aşınan yüzey deki plastikler? Etin içine karıştı.
Peynir kesim
tahtaları beyaz, peynir beyaz. Et kesim tahtaları kadar olmasa da peynir kesim
tahtaları da zamanla aşınıyor ve bıçak darbeleri ile kesilen plastik
parçacıklar peynire karışıyor.
Lokantalarda ve
yemek üretim hanelerinde sebze doğrama tahtaları yeşil, sebzelerin de çoğu
yeşil. Doğrama tahtalarından kopan mikro
plastik parçacıklar sebzelere karışıyor.
Bu karışanlara
sonra ne oluyor?
Eti, peyniri ve sebze salatası ya da
yemeği yiyenler bu mikro plastik parçacıklarını yiyorlar.
Şimdi Dünyanın değişik yerlerinde yapılan
araştırmalara bir bakalım isterseniz.
Profesör David Melzer,
Yürütülen araştırmalar sonucunda, Plastiklerde bulunan Bisfenol ABPA adlı malzemenin kalp hastalıklarını
artırdığını ortaya çıkarmıştır. Plastik şişe ve kaplarda bulunan ( BPA)
maddesinin kalp hastalıklarını artırdığını gören bilim ABD ve İniliz adamları plastik maddelerin
ambalajlarda bile kullanılmamasını, yasaklanmasını istemişlerdir.
2006 yılında ABD
hükümetinin yaptırdığı ulusal beslenme araştırmasında, elde edilen bulgulardan
yararlanarak yaptıkları açıklamalarda, idrarında yüksek oranda BPA maddesi
bulununlar kalp krizine maruz kaldıklarını ortaya koymuştur.
Ülkemizde Prof. Dr. Selma Metintaş
tarafından yapılan açıklamada Plastik maddelerden üretilen kap ve bardakları
uzun süre kullananların kanser tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler
demektedir.
Kanser savaş dairesi Başkanı Prof. Dr.
Murat Tuncer tarafından yapılan açıklamada “ Olasılık nedeni ile sıcak ve gazlı
içeceklerin kaplarının plastik olması sakıncalıdır” açıklamasında bulunmuştur.
Bunların dışında
denizlere atılan plastik atıklar nedeni ile balıkların vücutlarında bile mikro
plastiklere rastlandığını dünya bilmektedir.
Diğer taraftan bütün
bu gerçeklere rağmen Türk Plastik Sanayicileri
Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı başkanı Selçuk Aksoy ise “usulüne uygun
üretilmiş ve gerekli denetimi yapılmış
plastik bardaklar gönül rahatlığı içinde kullanıla bilir” demektedir.(bu
sözü söyleyenin kastının sadece para olduğunu anlamışsınızdır )
Şimdi, içinde asitli, sıcak veya soğuk gıda maddeleri
konulan plastikler için böylesine kötü raporlar ortaya konulurken; aldığımız etin içinde yediğimiz kırmızı
plastiğin, aldığımız peynirin içind yediğimiz peynir renginde beyaz plastiğin
ve yediğimiz salata ve yemeklerde yediğimiz yeşil plastiğin bizlere nelere mal olabileceğini
sizler düşününüz.
Diğer yandan,
kesme tahtaları için hangi maddenin daha hijyenik olduğunu araştıran Kaliforniya Üniversitesi Mikro Biyoloji
doktoru Dean O. Clever, deneyi sonunda, Tahta Plastik Ve Mermer üzerinde
yaptığı araştırmada, bunlar üzerine yerleştirilen bakterilerin deterjanlarla
temizlenmesi sonucunda, Plastik tahtanın
en çok bakteri barındırdığını, Mermerde
temizlik sonucu bile bakteri kolonilerinin ürediğini, Ağaçtan yapılmış kesim tahtalarının emme özelliğinden dolayı tahtanın
gözeneklerine geçtiğini ancak yıkama sonunda birkaç saat sonrasında yok olmaya
başladığını, 12 saat sonunda ise yüzde
doksan dokuzunun yok olduğunu gözlemlemiştir.
Eskiden nasıldı
bu kesim tahtaları?
Ağaçtan
yapılırlardı. Ve ağacın rengi peynir içinde, etin içinde ve sebzelerin içinde
kahverengine yakın olduğunda kullanılmadan ayıklana bilirdi. Ayıklanamaması halinde
ağaç selüloz olduğundan kalın bağırsakta özümlenir ve dışarıya ayıp söylemesi,
osuruk olarak atılırdı. (İnanmayan araştırsın)
Çözüm, ağaç kesim tahtalarının kullanımına
yeniden dönmektir.
Aksi halde bu
günlerde uğraştığımız korona virüsünden daha tehlikeli, boyutlara ulaşmış,
kanser ve kalp rahatsızlıklarından ölümlerin ülkemizi sarmasına engel
olamayacağız.
Şimdi neden bu
gıda nizamnamelerini hazırlayan ya da hazırlayanların ya Yahudi yada Yahudi
uşağı olduklarını söylediğimi anladınız mı dostlarım. Saygılarımla Sağlıklı
kalınız.
Mehmet Kızılaslan 2020-06-01
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder