28 Ağustos 2012 Salı

YAZIK HALA GERÇEKLERİ GÖREMEDİNİZ


                     YAZIK   HALA  GERÇEKLERİ   GÖREMEDİNİZ

    Evet gerçekleri hala göremediniz ki, yüzeysel, göz boyayan, insanlarımızın yoksulluğunu ortadan kaldıracak çözümler yerine, varlıklı gençlerin hizmetine projeler üretiyorsunuz.

   Sabah, yerel gazetelerin birinde, Didim ilçemizde, özel idarenin 8000 metrekare alan üzerine sentetik saha kurduğunu okuyorum. Bir ay içinde de hizmete açılacakmış bu sentetik saha.

   Diğer bir gazete haberinde, Nazilli Belediyemiz, Sümer Park alanı içinde 38.68 metre boyunda, 24.66 metre eninde, bir alan üzerine, 25 kişinin aynı anda kaya bileceği, 352 metre karelik sentetik buz pisti yapımına başlamış.

  İlk bakışta, kendilerine gençliğe hizmetlerinden dolayı tebrik etmemiz gerekir gibi geliyor, bu hizmeti sunanlara. O nedenle hizmeti getiren sunan her kim olursa olsun onlara saygımızı ve sevgimizi iletirken, özellikle teşekkürlerimizi de sunuyorum.

  Eleştirime gelince; Anneleri, babaları dar gelirli bir gencimizin buz pistinde kayması yada sentetik sahada spor yapması mümkün olur mu sizce?
Bazılarınız, “yapma kardeşim bu ezilmişlik edebiyatını” der gibisiniz. Doğrudur. Bir çoklarınızın baktığı yerden “Bizim insanımızın, gençlerimizin buna ihtiyacı var. Gençlerimiz her şeyin en iyisine ve en lüksüne layık.”  Sizin baktığınız yerden bu da doğru.
   Peki yanlış nerede?
  Yanlış öncelik sıralamasının yapılışında.
   Öncelik sıralamasını şöyle yapamaz mıydınız?
 Öncelikle gençlerimizin tamamı olmasa bile “iş istiyorum” diyen, her gencimize, asgari ücretlide olsa, çalışabilecekleri iş yerleri açabilseydik. Onlara meslek kursları verseydik. Annesinin babasının emekli maaşlarından harçlık alma noktasından kurtarsaydık olmaz mıydı?
  “Kardeşim buz pateninde kayacak çocuklar, çalışacak yaşta değil ki onlar daha çocuk” dediniz öylemi. O halde yine söylüyorum bu lafı söyleyen koca kafalılara söylüyorum.  Sosyal adaletin olduğu sistemler de öncelikle İşsizlik, yoksulluk, fakirlik ortadan kaldırılmaya çalışılır. Daha sonra bu yaptıklarına benzer hizmetler sunulur.

    Biliyor musunuz, bu ülkenin bir kaç bölgesinde yetmişli yıllara kadar işsizliğe dair hiçbir çözüm üretilmedi. Kangren olmuş ve iç savaşın eşiğine gelmiş bir ülkede yaşıyoruz.
   Siz yetkililer sizler, uzaydan mı geldiniz? Yarın bu bölgedeki işsizlik yoksulluk da, had safhaya çıktığında nelerin olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Edemiyorsunuz.

   Anarşi ve terörün anasıdır, sebebidir işsizlik, yoksulluk, açlık. Siz biliyor musunuz dağa çıkan teröristlerin ailelerine de maaş bağlıyor bu şerefsizler. Bilmiyorsunuz.

   Bilseydiniz sizlerin yatırım önceliğinin işsizliği önlemek, üretilenlerin değerinde satılmasını sağlayacak sistemlerin kurulmasını sağlamak. Yoksulluğu bu milletin lugatından silmek olurdu. Daha sonra da diğer yatırımlara zaten sıra kendiliğinden gelecektir.
   Bu memleket de, yeri yeni sanayide hazır bulunan, İkinci Endüstri meslek lisesini açsanız olmaz mıydı?  İkinci bir Kız Meslek Lisesi, İkinci Ticaret Meslek Lisesi açmayı neden düşünmezsiniz? Sizlerden kaç kişi buz pateni istedi efendiler? Kaç tuzu kurunun çocuğu bunu kullanacak?
      Öncelikle gençleri meslek sahibi ediniz. Cepleri para görsün. Sonra eğlenecek ve spor yapacak mekanları zaten herkes isteyecektir.
     İşsizliğin açlığın yoksulluğun içindeki ailelerin çocukları, açacak olduğunuz buz paten pistine girmek için emekli babasını ya da annesini döverek elinden alacağı parsayla kaymaya gelirse hiç şaşmayınız.
     Efendiler yaptığınız yatırımlar suçu önleyen yatırımlar olsun. Suçu körükleyen, haseti, kıskançlığı ve kini artıran yatırımlar olmasın.
     İşsiz insanımızı iş sağlama mecburiyetiniz varken, varlıklı insanların çocuklarını eğlendirecek yatırımlar yapmak haram dır. “Biz bu pistten herkesi parasız yararlandıracağız” deseniz de yaptığınızın sıralaması yanlıştır efendiler.
     İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye başkanları size sesleniyorum. Harcadığınız para Milletin parasıdır, babanızın parası değil. Yarın Mahşer gününde bunun hesabını veremezsiniz. İşte o zaman sizin adınıza çok üzülürüm.
                                                   Mehmet KIZILASLAN   2012-08-27


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder