10 Ocak 2011 Pazartesi

HAYDİ BİRŞEYLER YAPALIM

          

Geçmiş dönemlerde
   “Doğuda kan gövdeyi götürüyor demokratik hak istemenin zamanı mı?”

   “Şimdi sırası mı Nazilli il olunca ne kadar yük binecek maliyeye biliyor musunuz?”

  “ Dış borç alıp dururken, Şimdi Hükümetime bu teklifi nasıl götürürüm”

  “Yapmayın Allah aşkına, siz inanıyor musunuz Nazilli’nin il vasıfları taşıdığına?”

  “Nazillide Belediye Başkanlığı seçimlerini MHP aldı Hükümet İl yapar mı Burayı?”

  “Kardeşim sanayisi yok, alt yapısı yok, Fabrikaları kapandı, nasıl il oluruz biz?

Gibi birçok sorunun sonunda, Nazilli nin İl olması için mücadele veriyor gibi görünen, partililere sesleniyorum bugün.

     Geçmişte Doğuda kan gövdeyi götürürken de o kanın durmamasının sebebi büyük bir oranla Derin devletti. Artık derin devletin canına ot tıkanmaya başlandı. Birçok konuda yolları kesilen ve Güney doğudaki savaştan nemalananlar artık kodesleri dolduruyorlar. İleriki günlerde, Beyaz ticaretinden para kazananlar ve Güney doğu da savaşın bitmemesi için silah ve para dağıtanların hepsi tarihe gömülecekler.

     Nazilli nin il olması için harcanacak paranın onlarca katı tekrar maliyeye en kısa zamanda dönecektir. Bizim il olmamız Maliyeye çok kısa bir süre yük gibi görünebilir. ileride bizim gelirlerimiz hızla maliyeye akacaktır.

     Diş borç alma durumuna gelince Hükümetimizin söylemlerine göre Maliye tarihinin en rahat zamanını yaşadığı için Maliye bakanımız bile kendisinin çok şanslı olduğunu söylemektedir.

     Nazillimizin İl vasıflarını taşıyıp taşımadığına baktığımızda şuna inanın ki İl olmasından bahsedilen Yüksekova ve Cizre ye nazaran Nazillimiz çok daha evvel il olması gereken yerlerin başında gelir. Stratejik anlamda Yüksekova ve Cizre ne kadar devlet için önemliyse, Nazilli Hükümet için çok daha önemli olmalıdır. Yerel seçimlerdeki oy oranının ve referandumdaki oranın durumuna bakıp hükümet çok önemli bir karar alıp Nazilli Halkını sevindirerek sonuçları değiştirebilir.

   Nazilli yerel seçimlerini MHP nin almasına rağmen Nazilliyi İl yapabiliyorsa Hükümet Ege bölgesine kendi bakışının çok daha net olduğunu anlatmış olur. Nazilli ve egede yaşayanlarında Hükümete bakışını değiştirmiş olur. Egeye daha sıcak ve daha samimi baktığını göstermiş olur. Bu hükümet için bir fırsattır.

  Sanayisi ile oynandı, alt yapısına dokunulmadı, doğru amma İl olunca gelecek olan ödenekler, gelecek olan İl Müdürlükleri, ve aydından dağıtılan paralar yerine Ankara dan sadece Nazillimize gönderilecek ödenekler, bu gelişmeyi de çok hızlı bir şekilde sağlayacaktır.
 
  Gelelim Nazillinin il olmasını ister gibi görünenlere, inanın artık Nazilli halkı kesinlikle, ister gibi görünenlerin aktif mücadele vermesini istiyorlar. Değilse bundan sonra herkim bu konuda gayret göstermiyor ve fedakarlık yapmıyorsa, büyük olasılıkla onların ciddiyetsizliklerini yayın yoluyla ifşa edeceklerdir.
   Oluşturulan platformlarda onlara söz hakkı verseler bile o kadar dinleyicinin huzurunda ciddiyetsizlikleri yüzlerine vurulacaktır.
     
    Haydi efendiler samimi iseniz bir şeyler yapalım. Yaptığımız şeyler geçmişteki yaptıklarımızın aynısı olmasın. Dilekçe vermek, Ankara ya mektup göndermek, bakanların önüne dosya koymaktan başka şeyler yapalım.

  Bu sefer elimizi taşın altına değil, ki onun zamanı çok tan geçti. Kellemizi koltuğumuzun altına alıp, kendi siyasi geleceğimiz pahasına bu işle meşgul olalım.

   Hani bir söz var ya, değiştiriyorum onu “Sen yapmazsan, Ben yapmaz sam, Kim çıkarda bu mücadeleyi gerçekleştirir ha kim?” hepimizin samimiyetle, yapabileceğinin en son aşamasını yapması gerekir diye düşünüyorum.
    Saygılarım ve dualarımla Allah’a Emanet Olunuz.
  
                                             Mehmet KIZILASLAN       2011-01-10
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder