3 Ocak 2011 Pazartesi

BİZDE ÖZERKLİK Mİ İSTEYELİM ?

                     
     Bir önceki yazımın altına iliştirivermiştim “Bizde özerklik mi isteyelim ege bölgesi olarak” diye. O zaman belki köylerimize kadar il yaparlar diye düşünüyorum.
     Koca ülkenin tarımsal ürünler Ege bölgesinden, toplanabilir vergilerinin çoğu Ege bölgesinden, turizm gelirinin neredeyse tamamı Ege bölgesinden. Biz bu gelirleri diğer geri kalmış bölgelerimize aktarılsın istemiyoruz, desek.
     Bizim kazandıklarımızın, üretmeyen, çalışmayan ve bir o kadarda, fazlasıyla tüketen bölgelere akmasını istemiyoruz desek ve Özerklik istiyoruz desek; Acaba yukarıdaki yetkililer, “Aman beyler siz ne yapıyorsunuz istediklerinizi söyleyin bir, bir yapalım mı derler? Yoksa bu söylemleri dillendirenleri bir, bir tutuklarlar mı? Ne olur? Bizi dikkate alırlar mı, ne yaparlar?
     Şimdi onların söyleyeceklerini sıralayalım isterseniz,
1-      Siz silahlı çatışmalara girmediniz 30 Bin insanımızı öldürmediniz sizin istekleriniz dikkate alınmaz, olmaz.
2-      Siz bu Memleketi yeniden baştan, başa imar edecek paraları oradaki savaş için harcatmadınız, olmaz.
3-      Siz bu insanları birbirine düşman etmediniz, olmaz.
4-      Siz bu bölgeden insanların çatışmalar yüzünden başka bölgelere kaçmasını sağlamadınız. İç göçe sebep olmadınız, olmaz.
5-      Siz bu ülkede köyler yakmadınız, olmaz.
6-      Siz bu bölgede problem çıkarmadığınız için demokratik hak ve özgürlüklerin geriye ötelenmesine sebep olmadınız, olmaz.
7-      Siz kendi bölgenizde kadınların kızların okula gitmelerini engellemediniz, olmaz.
8-      Siz devletin getirdiği hizmet makinelerini ve okulları yakmadınız, olmaz.
9-      Siz bizi, dış devletlere şikayet etmediniz, Uluslar arası mahkemelerde tazminatlar ödetmediniz, olmaz.
10-  Siz Devlet den teşvik alıp, Devletin parasıyla, İstanbul a pavyon açmadınız, olmaz.
11-  Siz Uyuşturucu kaçakçılığını, devletin içine sızmış, derin devlet mensuplarıyla birlikte yapıp insanlarımızı zehirleyerek kara paralar kazanmadınız, olmaz.
12-  Siz derin devletle bir olup ordunun silahlarından çalarak kendi etnik yandaşlarınızı silahlandırmadınız, olmaz.
13-  Siz Türk düşmanı ülkelerle iş birliği yapıp onların yardımlarıyla silahlanıp, yurt dışındaki kamplarda gençlerinizi gerilla eğitimi vermediniz, olmaz.
14-  Siz şu anda aklımıza gelmeyen bir sürü melaneti yapmadınız. Koyunlar gibi kanun ve nizam içinde yaşadınız o nedenle sizin isteklerinizi yapamayız.     
      İyi ya biz bir etnik sebep için değil de, kazançlarımızın başkalarına haksız yere aktarılmasını istemediğimizden dolayı ve ta Atatürk ten beri dillendirilen Nazilli  ilçemizin il olmasını istiyoruz o nedenle bu yola baş vurduk.
      Özerklik de istemiyoruz. Bizim istediğimiz sadece NAZİLLİ nin İL OLMASI AYDIN ın  BÜYÜK ŞEHİR olması.
     Ey yukarıdakiler sesimizi ne zaman duyacaksınız? Yukarıya gönderdiğimiz bizim vekillerimiz sizler ne zaman sesimizi yukarıya ileteceksiniz? Sizin hesabınız sadece koltuklarınızı sağlamlaştırmak mı? Yeniden listenin seçilebilinecek yerlerine yazılmak m? Yoksa kendi çıkarlarınızı korumak ve geleceğinizi garanti altına almak mı?
     Bazılarınız bu son söylediğim çıkar meselesini hiç ama hiç hesaba almadılar ve düşünmediler, onları tenzih ediyorum ve hatta onları isim, isim ayırmadığım için onlardan özür diliyorum.
      Benim sözüm, vekaletimizi verdiğimize pişman olduğumuz ve süre sonuna kadar azledip vekaletimizi alamadığımız, sadece kendi çıkarını düşünen vekillerimize, tabi bunlar arada bir yandaş işleri de görmüyor değiller.  Onu da yapmasalar zaten nasıl gelecekler bölgelerine?
      Hadi tüm partilerdeki vekaletimizi alan Vekillerimiz, Biz asillerin isteği seçim öncesi siz Vekillerden, Yüksekova ve Cizre den sonra NAZİLLİ mizi İL, AYDIN ımızı da BÜYÜK  ŞEHİR yapmaları için kenetlenin ve direnin.
     Biz yukarıdaki 14 maddedeki işleri yapmadık başarısızız. Sizler bu işi bizim adımıza örgütlenip yapabilirsiniz. “Nasıl örgütlenelim nasıl yapalım mı dediniz”  alın size çözüm.
     Aydın İli Vekilleri olarak hepiniz artık genel merkezlerinize bu düşüncemizi aktarıyorsunuz ve bu karar çıkmazsa, hiç biriniz Vekil aday adayı olmuyorsunuz.    
    Sizlerle birlikte bizlerde başka aday adaylarının çıkmasını engelliyoruz. Daha ötesi seçimlerde oy kullanmıyoruz.
     “Sen kimsin bizim gibi Milletin Vekillerine akıl veriyorsun be adam” dedi biriniz duyar gibi oldum.
     Kendinde söyledin ya efendi, ben ASİLİM, sen ise VEKİLİMSİN, istersem senden vekaletimi alırım 6 ay sonra biliyor musun? Ama sen keseni doldurduysan ve yedi sülaleni ihya ettiysen hiçbir çaba harcamasan da olur.
     Ama ilk adım, siz Vekillerimizde, sonrası da Hükümet den, yasanın çıkmasında. Olmazsa biz seçimlere katılmıyoruz. Ötesi? Ötesini de daha sonra ki yazılarımda yazacağım. Allaha emanet olun Vekillerimiz, inşallah bu yazımı okursunuz ve uygulama şansını yakalarsınız. Biliniz ki böylesi bir eylem sizleri tarihe mal edecektir. Demirci Mehmet Efe ve Adnan Menderes gibi.
     Tarih ileride başka Büyük adamlar ve Yiğitlerde çıktı bu küçük diyardan diyecek.   
      Saygılarımla.
                             Mehmet KIZILASLAN        2011 - 01 - 02

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder