9 Ocak 2011 Pazar

TARİH SİZDEN BAHSEDECEK İNANIN VEKİLLER

           

       İnanın sayın Vekiller, Tarih sizlerden bahsedecek ileride, Sizler tarihe mal olacaksınız. Her halükarda sizden bahsedecek tarih.
      Birinci hal: Yüksekova ve Cizre nin il yapılması durumunda öylesine bir örgütlendiler öylesine bir çözüm buldular ki Aydın ı büyük şehir, Nazillimizi de İl yaptırdılar. Diyecek.
      İkinci Hal: Öylesine duyarsızdılar ki, Seçilebilecek bir yere yazılmak onlara yetti, Onların hesabı sadece kendi çıkarlarıydı. Tarihi bir olaya imza atmak yerine kendi çıkarlarına eğildiler ve şehrimizin kaderiyle oynadılar.
      Bazıları da şunu yazar mı bilmem: Onlar öylesine bencil ve çıkarcı vekillerdi ki, Seçildikleri ilin ve ilçelerin sorunları onları hiç ilgilendirmedi. Onlar sadece kendilerinin ve yedi sülalesinin çıkarları için efor sarf ettiler. Bunu inşallah sizler için ve Vakil aday adayı olma niyetinde olanlar için söylemezler, dileğim bu.
      Düşüne biliyor musunuz ileride kocaman kalın kapaklı bir kitap Nazillinin il olması için ve Aydın ın Büyük şehir olması için mücadele eden, Büyük beyinli adamlar başlığı altında İsminizi yazacak. Siz ve sizlerle birlikte bu faaliyette çaba harcayanların isimlerini gururla torunlarınız o kitabı yakınlarına ve arkadaşlarına okutuyorlar.
      Bu benim dedem, bak görüyor musun, seçimlere katılmamayı göze almış arkadaşları ile birlikte Ankara ya bu olayın gerçekleşmesi için baskı yapmışlar. Baş kaldırmışlar.
      Bir başkası; Bak bu benim Büyük amcam, oda Nazillinin İl olması için Aday adayı bile olmayarak gerektiğinde partisine karşı dik durarak olayın gerçekleşmesini sağlamış yiğit adamlardan birisiymiş.
    Diğer bir genç kız da şöyle diyecek: Bu yakışıklı, karizmatik, fotoğrafından daha yakışıklı ve büyük beyinli adamda benim dayım. Oda bu Aydının Büyük Şehir olması için ve Nazillinin İl olması için en büyük hayali olan Vekillikten vazgeçmiş arkadaşlarım. Diyecekler.
     Tarihe geçen insanlara bir bakınız Bazıları birinci şekilde Kişisel çıkarlarından başka hiçbir düşüncesi olmamış, bencil, çıkarcı, egoist, aşağılık kişiler.
     Diğerleri de Çevresine örnek olmuş. Vatanına Milletine ve Seçildiği İl e İlçeye karşı kendisini borçlu hissetmiş ve gereğini yapmış kişiler.
     Tarihe nasıl yazılacağınız konusunda, seçim sizin Vekiller, Vekil aday adayları, Vekil olmayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapmaya çalışan zatı muhteremler. Seçim sizin, sizleri her halükarda tarihe yazacağız nasıl olsa.
     Partilerin İl yönetimleri, İlçe yönetimleri, belde örgütleri, delegeler, oy verme zamanı gelmiş seçmenler, sizlere de görev düşüyor.
    Haydi hep beraber, hepimiz kendi partimizin genel merkezlerine bu düşüncemizi iletelim.
     Vekil aday, adaylarına bu düşüncemizi iletip kendilerinin de bu şekilde hareket etmelerinin gereğini anlatalım. Onlarda sıralamaları belirlenmiş dahi olsa bu bizim fikrimize uyacaklarını yukarıya belirtsin.
    Kardeş senin için kolay, sıralaması belirlenmiş Vekil adayları için bu çok zor. Hayatının fırsatı çıkmış, seçilebilecek bir yere yazılmış, arkadaşım nasıl genel merkeze baş kaldırır da “Ben Nazilli yi il yapmazsanız, Aydını da büyük şehir yapmaz sanız adaylıktan çekiliyorum” der?  
    Olayın büyüklüğü, Fikrin büyüklüğü, Bunu savunan, Adamında büyük olduğunu gösterir kardeşim. Adam büyükse, Milletin çıkarları için kendi çıkarlarından vazgeçebiliyorsa, işte o adam gerçekten büyük beyinli ve İleride seçmemiz gereken adamdır kardeşim.
     Biz onu hem tarihe, hem de gönlümüzün başköşesine yazarız. Eninde sonunda başımıza taç eder, en iyi mevkilere çıkarırız.
    Eğer o adam, o seçilebileceği yere yazıldığı halde bu dediğimizi yapmazda, bizler oy vermediğimiz halde çevresindeki yakınlarından, akrabalarından, tahminen beş yüz oy alırsa.  Diğer partiler de dört yüz oy almış olsunlar. Öteki partilerde üç yüz oy alsınlar. Bu oy oranlarına göre yinede 7 Millet Vekili Ankara ya gidecek olsun.
     Arkadaşlar hepimiz tek yürek olarak bunu başardıktan sonra, o Ankara ya gidecek olanları acaba sokağa çıkarır mı mahallesin dekiler? Acaba tükürülmedik yanlarını bırakır mı onları görenler? Acaba Ankara da rahat oturabilirler mi? Acaba onların akrabaları illerimizde rahat oturabilirler mi? Tabi ki bunların olmasını ne onlar, nede biz isteriz.
     Bizim istediğimiz Nazillimizin İl Aydınımızın Büyük şehir olması, Buna katkıda bulunanlarında Tarihe altın harflerle yazılması.
     Biz bu işi iyi organize eder iyi anlatırsak bu sorunu çözeriz. Çünkü buradaki menfaat tüm İlimizin ve Nazilli’nin menfaatidir. Hani bir söz vardır “ Kardeşinin nefsini kendi nefsinden üstün tutmayan mümin değildir” der ya, İşte buradaki koca iki ilin içinde yaşayan kardeşlerimizin nefsini hiçe sayan ve kendi nefsini ön plana çıkaran Vekillerimize ne denir? varın siz söyleyin. Benim dilim varmıyor söylemeye.
      Büyük beyinli İnsanlarımıza saygılarımla.
                                       Mehmet KIZILASLAN            2011-01-09          
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder