18 Kasım 2010 Perşembe



Değerli okuyucularım bu haftadan itibaren yeni bir yazı dizisine başlıyoruz.

Bu yazı dizisinde; 12 Eylül darbecilerinin mantıklarını, yaptıkları eylemleri ve darbe mağdurlarının yaşadıklarını yaşayanların anlattıklarından öğreneceksiniz.
Darbecilerin emrindeki işkencecilerin gerçek yüzlerini ve yaptıkları işkencelerin ne kadar ağır olduğunu da yazılarımız da yaşayarak, acılarını yüreğinizde hissederek öğreneceksiniz.
Bu yazı dizisini neden yazmaya karar verdik? Bu yazı dizisini, birçoklarınızın kitabını bildiği, yazdıklarını doğru zannettiği, İŞKENCECİ HANEFİ AVCI’nın gerçek yüzünü göstermek, 12 Eylül darbesini yapanların mantığını anlatmak, Demokratik hakların ne kadar önemli olduğuna parmak basmak için yazmaya karar verdik.
Hanefi Avcı, binlerce gencin işkence dolu sorgulamasını fiilen yönetmiş birisidir. Demokratik yasaların önünün açılacağı endişesiyle, yüzlerce işkence gören mağdurun açacakları davalara muhatap olmamak için; referandumdan önce marketlere dahi kitabını sunarak bir cemaatin düşmanlarından medet umarak kendisine yandaş arayan işkencecilerin başıdır.
Biliyoruz ki;
Bu yazı dizisinde olayların içinde sizlerde yaşayacaksınız,
Bu yazı dizisi sizin yüreğinizi buracak,
Yazılarımızda ortak yanlarımız buluşacak,
Gerçekleri daha iyi anlayacaksınız,
Diliyoruz demokratik hak ve özgürlüklerimize daha çok sahip çıkacağız,
Saygılarımla yazılarımızda buluşmak dileğimle.

                                                                     Mehmet KIZILASLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder